Een kijkje in de Kruidfabriek
HISTORIE
Sinds 1718 is het terrein De Oude Molen ingericht als Kruitfabriek om springstoffen te maken, waaronder buskruit en schietkatoen. Rond 1885 is het gebouw waar het restaurant zich in bevindt, omgebouwd als koeienstal. Het restaurant is in 2002 gerealiseerd op de plek waar de paarden stonden die, voor de industrialisatie, de molenstenen ronddraaiden.
Bijna 3 eeuwen later bevindt u zich, met een knipoog, weer in DE KRUIDFABRIEK. We waarderen de historie en hebben deze gecombineerd met de smaakmakers uit onze keuken, KRUIDEN en SPECERIJEN.
Kruiden en specerijen maken het verschil in een gerecht en zorgen voor een herinnering aan een reis of een bijzonder moment. In alle werelddelen en culturen ruik en proef je in de keukens de geuren en smaken van kruiden en specerijen. Samen met de streekproducten zorgt het voor structuur en maakt het elk een uniek gerecht.
Maar het belangrijkste blijft, GENIETEN. Eten moet in alle opzichten een feest zijn.
Peter en Marieke Lute
Wist je dat:
- De Kruidfabriek vroeger een buskruitfabriek was die behoorde tot de Stelling van Amsterdam
- Peter en Marieke al sinds 2002 dit unieke restaurant runnen
- Wij creatief, eigentijds en heel betaalbaar lekker zijn
- Het restaurant vanaf 30 juni 2023 open is voor het diner op vrijdag en zaterdag
- Alle ruimtes apart en samen af te huren zijn voor vergaderingen, feesten, diners, trouwerijen etc.
- Peter zijn eigen kookboek heeft; “De Kracht van Kruiden”
- Wij koken met lokale en binnenlandse producten
- Wij een eigen wijnmuur hebben
- Peter jurylid van MasterChef en MasterChef junior is geweest
- Wij een eigen kruidenkas hebben
- Wij koken met verse kruiden uit eigen kas
- Peter en Marieke nog 3 restaurants hebben: namelijk GREEN op de 26ste verdieping in Valley Amsterdam, Soundbites boven de entree Ziggo Dome en On 5th in de Arena!
- De Kruidfabriek rolstoel toegankelijk is en een aangepaste toilet heeft
- De Kruidfabriek beschikt over 2 vergaderruimtes
- Wij een Serre hebben met eigen privé tuin voor events zoals vergaderingen, feesten etc.
- Wij vegetarische gerechten net zo lekker vinden als die met vis of vlees
- Als je komt eten bij ons je jezelf mag zijn
- Wij veel diners organiseren voor gasten in de Serre voor hun verjaardag of jubileum
- Wij altijd ons beste doen om onze gasten te verrassen
- Wij een groot buiten terras hebben op het zuidwesten
- Ons restaurant 10 minuten van Amsterdam af ligt